diumenge, 24 de febrer del 2013

TECHNOPOLIS 2.0: ELECTROSQUAD + EQUATRONIC

Des d’aquest dilluns, dia 25 de febrer, incorporem a la pàgina de Technopolis de la web de Ràdio 90 un nou programa del TECHNOPOLIS 2.0 (proposta complementària que oferim només a través del podcast), i que en aquesta ocasió s’inscriu dins l’apartat que anomenem Material Sensible, dedicat a presentar un treball interessant d’un grup habitualment minoritari del techno-pop.

En aquesta ocasió, no tindrem un sol protagonista sinó dos, units per un nexe comú: el seu amor al synthpop dels 80 i a totes les bandes que el van encarnar. En primer lloc, ELECTROSQUAD, formació australiana de qui presentarem el seu àlbum Espionage, publicat l’any 2000 i que, amb tot mereixement, s’ha convertit en un petit clàssic de culte entre els afeccionats del gènere. És un treball autènticament deliciós, ple d’evocacions a Erasure, Pet Shop Boys, Human League... i inclús als, potser avui una mica oblidats, ABC. Escolteu-lo, us asseguro que no us en penedireu. I, per rematar-ho, dues grans versions (en això també coincideixen les dues bandes, en la capacitat de fer magnífics “covers”) de clàssics enormes com OMD i Yazoo.

Escoltarem aquests temes:

“Souvenir”
“Only you”
“Envy”
“Lost in time”
“Conversation”
“My poor clown” 
 “Winter’s potion”

I després, donarem pas a EQUATRONIC, formació alemanya també amb una llarga i poc coneguda trajectòria, que es molt similar en afinitats musicals a la dels australians, si bé, des del meu punt de vista, no arriba al nivell de finor i d’excel·lència d’aquells. Aquí escoltarem temes de dos treballs, Motivation (1998) i el recopilatori La Mode Depéche (2008), i tampoc hi mancaran les versions. Concretament, escoltarem els temes següents:

“Siren song”
“Moonspell”
“Shame”
“Assistant views”
“The opposite of maybe” 
“I will survive”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada