divendres, 1 de juliol del 2011

TECHNOPOLIS NÚM.55: FROZEN PLASMA

AQUEST DIUMENGE, 3 DE JULIOL, A LES 8 DEL VESPRE, S'EMET PER RÀDIO 90 EL PROGRAMA NÚM.55 DE TECHNOPOLIS.

I A PARTIR DEL DILLUNS, DIA 4, DESCARREGUEU-LO A TRAVÉS DE LA PÀGINA DEL PROGRAMA CLICANT AQUÍ.

Què us oferim aquesta setmana?

Doncs continuem amb la temporada d’estiu, que estrenàvem la setmana passada, i en la qual el TECHNOPOLIS no fa vacances però canvia de format, per donar protagonisme als monogràfics. I fins l’agost, aquests monogràfics se centren en 6 bandes que figuren en el cartell d’enguany de l’Amphi Festival 2011, gran certamen musical que se celebra a Colònia (Alemanya) els propers dies 16 i 17 de juliol (vegeu-ne més informació en el comentari del programa anterior). La setmana passada els convidats eren Diorama, i en aquesta ocasió ho són els FROZEN PLASMA (a la imatge, la portada del seu disc de debut, Artificial, del 2006).
FROZEN PLASMA juguen en la primera divisió del techno-pop actual. Personalment, considero que es tracta d’una de les tres o quatre formacions amb més nivell del panorama d’ara mateix. Vasi Vallis és, al costat d’Steve Naghavi (And One), un dels personatges musicals més complets i brillants que ha donat el gènere en els últims anys, amb una capacitat de composició i interpretació descomunals. Sense oblidar la seva productivitat: músic, compositor, intèrpret, productor, remesclador... És a tots els fronts, i en tots destaca poderosament. En aquest sentit, i pels seus orígens grecs, el podríem emparentar amb un altre gran monstre de la música electrònica com és Vangelis. Vallis ha aconseguit una cosa que és certament molt difícil en un camp tan exprimit com el del techno-pop del segle XXI: sonar, si no del tot original, sí amb un segell, un estil propi absolutament únic i inconfusible: escoltes les primeres notes de qualsevol tema seu i immediatament en reconeixes l’autor. Ha transformat la veu de Felix Marc (un teclista reconvertit en magnífic cantant: un altre cop de genialitat!) en un instrument més, que embolcalla i potencia unes melodies encisadores... I és aquí on volia anar a parar: crec que la grandesa de FROZEN PLASMA són aquestes melodies arravatadores, impregnades de meravellosos sintetitzadors, que uneixen força, passió i alhora una melancolia tan típicament centreeuropea que resulta ideal per un capvespre de diumenge de tardor. Vasi Vallis sempre ofereix una mica més, sempre afegeix una nota més: quan la peça sembla que ja ha donat tot de si, un gir inesperat trenca el ritme i et submergeix en una altra dimensió...

Queda clar que m'encanten? Bé, en podríem parlar força més estona, però deixem-ho aquí. Afortunadament s’anuncia un nou treball per a data propera. De moment, gaudim dels que ja es troben al nostre abast. 

En aquest programa escoltarem els següents temes:

“Hypocrite”
“Irony (Rotersand Rework)”
“A generation of the lost”
“Lift the veil”
“Tanz die revolution”
“Earthling”
“The speed of life”
“Tanz die revolution (Italian Version)”
“Sympathy (Frozen Plasma Remix)”
“Hypocrite (Torben Wendt Remix)”

I per escoltar els programes anteriors al núm.54, entreu a l'apartat ARXIU DE PROGRAMES de la columna de la dreta d’aquest blog clicant damunt la temporada que correspongui en funció del que hàgiu escollit.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada