dissabte, 25 de juny del 2011

TECHNOPOLIS NÚM.54: DIORAMA

AQUEST DIUMENGE, 26 DE JUNY, A LES 8 DEL VESPRE, S'EMET PER RÀDIO 90 EL PROGRAMA NÚM.54 DE TECHNOPOLIS.

I A PARTIR DEL DILLUNS, DIA 27, DESCARREGUEU-LO A TRAVÉS DE LA PÀGINA DEL PROGRAMA CLICANT AQUÍ.

Què us oferim aquesta setmana?

Doncs aquesta setmana estrenem la temporada d’estiu, en la qual el TECHNOPOLIS no farà vacances, encara que en el mes d’agost repetirem dos programes monogràfics ja emesos.

El que sí farem, però, en aquests tres mesos d’estiu és canviar el format del programa, en espera de recuperar l’habitual, amb les quatre seccions, el mes de setembre.

A la primera meitat de la temporada (fins l’agost) tindrem posat el punt de referència en l’Amphi Festival 2011, gran certamen musical que se celebra a Colònia (Alemanya) els dies 16 i 17 de juliol, i que arriba ja a la seva VII edició, i on s’hi poden escoltar tots els estils de la música electrònica que, amb major o menor intensitat, conformen el contingut habitual del nostre programa: techno-pop, synthpop, futurepop, EBM, darkwave... (Vegeu-ne més informació AQUÍ).

El festival serà l’excusa i el pretext per escoltar 6 monogràfics dedicats a 6 bandes de les que figuren en el cartell d’enguany, començant aquesta setmana amb la formació alemanya DIORAMA (a la imatge, la portada del seu darrer àlbum, Cubed, del 2010).


La meva relació amb Torben Wendt, fundador, líder i ànima de DIORAMA, és una mica especial: el considero un músic extraordinari, capaç de crear atmosferes musicals i emocionals úniques, atemporals, evocadores, precioses... sense oblidar les portades. Però, per altra banda, crec que només és brillant a comptagotes; vull dir que, potser reunint en un sol disc els millors temes de la seva producció (7 àlbums fins ara), s’aconseguiria una obra mestra absoluta, però agafats individualment cada un dels treballs, el material realment excels és més aviat escàs. En la meva modesta opinió, Wendt té un problema de definició: no ha acabat de decidir-se a agafar un rumb concret, i la seva música, navegant entre els origens darkwave, el recent futurepop i altres influències vàries, acaba donant un resultat una mica dispers. Alguns temes, a més, pateixen d’una composició poc acabada, cosa incomprensible venint de qui vénen. El mateix fet, però agreujat encara, s’observa en el disc de debut en solitari del seu company i col·lega a DIORAMA, Felix Marc, del que n’escoltem un tema.

Segurament, la veu de Wendt, magnífica però un xic monòtona, no hi acaba d’ajudar si la teva intenció és tancar-te a l’habitació i escoltar-los tota la tarda. Dit això, repeteixo que, en la meva opinió, DIORAMA és un dels grups més brillants i captivadors del panorama actual del techno-pop (agafat aquest concepte en un sentit ampli), i que una sola cançó seva pot atrapar-te amb més força que deu escollides entre altres formacions amb més renom. Imprescindibles.

N’escoltarem aquests temes:

“Contradictive”
“Hla”
“e minor”
“Friends we used to know”
“Synthesize me (Extended Version)”
“Synthesize me” (Dada Version)”
“Child of entertainment”
“Record deal”
“Friends we used to know (Frozen Plasma Remix)”

Atenció a aquesta meravellosa remescla que fan els Frozen Plasma d’un dels grans temes de DIORAMA. Ells, per cert, seran els protagonistes del proper TECHNOPOLIS.

També escoltarem el tema en solitari de FELIX MARC:

“All the words (Catharsis)”

I per escoltar els programes anteriors al núm.54, entreu a l'apartat ARXIU DE PROGRAMES de la columna de la dreta d’aquest blog clicant damunt la temporada que correspongui en funció del que hàgiu escollit.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada