dissabte, 9 de juliol del 2011

TECHNOPOLIS NÚM.56: MELOTRON

AQUEST DIUMENGE, 10 DE JULIOL, A LES 8 DEL VESPRE, S'EMET PER RÀDIO 90 EL PROGRAMA NÚM.56 DE TECHNOPOLIS.

I A PARTIR DEL DILLUNS, DIA 11, DESCARREGUEU-LO A TRAVÉS DE LA PÀGINA DEL PROGRAMA CLICANT AQUÍ.

Què us oferim aquesta setmana?

Doncs un nou monogràfic. I, com sabeu, fins l’agost aquests monogràfics se centren en 6 bandes que figuren en el cartell d’enguany de l’Amphi Festival 2011, gran certamen musical que se celebra a Colònia (Alemanya) els dies 16 i 17 de juliol (vegeu-ne més informació en el comentari del programa núm.54). Fins ara, hem tingut com a convidats els Diorama i els Frozen Plasma, i en aquest programa el protagonisme serà pels MELOTRON (a la imatge, la portada del seu darrer disc, Propaganda, del 2007).
Dins el reguitzell de bandes alemanyes que han sabut seguir l’estela dels millors Depeche Mode, MELOTRON tindrien com a segell propi que els identifica la simpatia i el carisma. Wolfsheim personifiquen el misteri, les evocacions tel·lúriques; De/Vision i Camouflage, la perfecció germànica; And One, la insultant capacitat per crear melodies memorables reciclant les millors essències del synthpop (i també el carisma del seu líder). Però en simpatia, connexió amb el públic, desimboltura i frescor, ningú guanya a aquest trio procedent de l’antiga Alemanya de l’Est que ja ha publicat sis àlbums i aconseguit un prestigi important dins l’escena electrònica. I en això hi té molt a veure sens dubte el seu cantant i líder, Andy Krüger. Recordo haver-lo vist a la xarxa en un programa de televisió del seu país i, tot i no entendre res del que deien (no domino precisament la llengua teutona), m’ho vaig passar fantàsticament bé veient com ell es feia l’amo i senyor de l’escena, fent participar el públic, posant en un compromís el presentador, entrant i sortint, vessant simpatia per tots costats... un espectacle! Diuen que els seus directes són magnífics, i després d’haver vist aquell fragment del programa, no m’estranya gens ni mica. Tampoc no m’estranyaria que fossin un dels grans triomfadors de l’Amphi Festival.

Tot això, però, seria insuficient si al darrera no hi hagués una bona proposta musical. I MELOTRON han aconseguit, amb el pas dels anys, crear un estil propi, que ja no és de cap manera una còpia mimètica dels Depeche Mode. La magnífica i càlida veu de Krüger, les melodies encisadores, la sensibilitat que mostren cuidant tots els detalls, les petites sorpreses que amaguen sovint, tot plegat els fa únics, i Weltfrieden és sens dubte un dels grans treballs de la dècada dels 2000. A mi personalment m’encanten i, sovint, quan estàs avorrit d’escoltar coses insulses, els MELOTRON són la fórmula perfecte per recuperar l’alegria.

En aquest programa escoltarem els següents temes:

“Dein master”
“Kindertraum”
“Tanz mit dem teufel”
“Brüder”
“Gib mir alles”
“Kein problem”
“Halt mich fest”
“Stirb für mich”
“Broken”
“Vaterland”

I per escoltar els programes anteriors al núm.54, entreu a l'apartat ARXIU DE PROGRAMES de la columna de la dreta d’aquest blog clicant damunt la temporada que correspongui en funció del que hàgiu escollit.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada