dissabte, 9 de març del 2013

LA NIT DE DEPECHE MODE

Aquest diumenge, dia 10 de març, el Technopolis s’allarga dues hores més per oferir-vos una selecció especial dedicada a DEPECHE MODE, selecció exclusivament musical, sense paraules.

En efecte, immediatament després del programa setmanal habitual, també dedicat a ells (vegeu entrada anterior), i coincidint amb l’imminent publicació del seu nou disc, les dues hores (21-23h.) de la franja dedicada a la música techno-pop dins la programació de Ràdio 90 (101.4 FM i Internet) les ocuparà aquesta formació britànica a la qual no cal presentar: cap amant de la música electrònica, o inclús de la música en general, no els pot ignorar perquè durant més de 30 anys han ocupat un lloc central en el panorama musical, amb milions de fans i seguidors entusiastes arreu del món. Encara que personalment no he seguit tota la seva trajectòria amb igual intensitat, hi ha dues etapes que em fascinen del grup: la primera més inclinada cap el synthpop dels 80, i la que arranca amb Music for the masses (1987) i es consolida amb el fantàstic Violator (1990), un dels meus discos de capçalera de tota la vida; una etapa, aquesta segona, que, amb alguns alts i baixos, s’ha anat mantenint al llarg dels següents treballs fins avui dia.

Com plantegem l’homenatge?

Doncs dividint les dues hores en dues propostes diferents. A la primera (21 a 22h.) escoltarem versions de temes seus a càrrec d’altres artistes. De versions n’hi ha per parar un carro, però hem descartat les que no responen a la línia musical del programa (no té sentit, per exemple, posar Johnny Cash al Technopolis, encara que la seva versió del ”Personal Jesus” sigui extraordinària). I de la resta, hem fet una tria en funció tant dels gustos personals propis com de la voluntat de cobrir diferents subestils dins el gènere electrònic, i sempre donant preferència a grups més desconeguts, més minoritaris.

A la segona hora (22-23h.), fem un “mix” entre alguns temes en directe (tots extrets del seus concerts a Barcelona del 2009) i algunes remescles. També aquí el camp per escollir és amplíssim, i la selecció per descomptat és subjectiva i personal.       

AQUESTA ÉS LA RELACIÓ DE TOTS ELS TEMES:

21.00h-22.00h: Versions (nom de l’artista i tema versionat):

AMGOD: “Wrong”
KANT KINO & AYRIA: "Nothing’s impossible”
AYRIA: “In your room”
ESSENCE OF MIND: “Strangelove”
OBERON: “Enjoy the silence”
COLOR THEORY: “Sister of night”
MIKPO: “World in my eyes”
TECHNOIR: “Lie to me”
FREEZEPOP: “Photographic”
REGENERATOR: “Precious”
HAUSHETAERE: “Personal Jesus”
CELLULOIDE: “Somebody”
BLACK HEAVEN: “Puppets”

22.00h-23.00h: Directes i Remescles (títol de la cançó o de la remescla i àlbum en el que està inclosa):

“Policy of truth” (Tour of the Universe, 2010)
“In your room” (Tour of the Universe)
“Just can’t get enough (Schizo Mix)” (Remixes 81-04, 2004)
“Behind the wheel (Vince Clarke Remix)” (Remixes 2: 81-11, 2011)
“Walking in my shoes” (Tour of the Universe)
“It’s no good” (Tour of the Universe)
“See you (Extended Version)” (Singles Box, Vol.1, 2004)
“Strangelove (Blind Mix)” (Remixes 81-04)
“Enjoy the silence (Hands and feet mix)” (del maxi-single original, 1990)
“Enjoy the silence” (Tour of the Universe)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada