divendres, 25 de maig del 2012

TECHNOPOLIS NÚM.99

AQUEST DIUMENGE, 27 DE MAIG, A LES 8 DEL VESPRE, S'EMET PER RÀDIO 90 EL PROGRAMA NÚM.99 DE TECHNOPOLIS.

I A PARTIR DEL DILLUNS, DIA 28, DESCARREGUEU-LO A TRAVÉS DE LA PÀGINA DEL PROGRAMA CLICANT AQUÍ.

Què us oferim aquesta setmana?

A l’ACTUALITAT (novetats discogràfiques):

Torna el gran PAUL VAN DYK amb el seu sisè àlbum d’estudi, titulat Evolution.

Poca cosa podem afegir sobre aquest magnífic músic i DJ a qui ja vam dedicar un programa sencer, concretament el Technopolis núm.60. Segueix tenint totes les arts per fer una música que arriba al cor de l’oient, sempre envoltat de magnífics col·laboradors i convidats, de qui sap treure el millor partit. I amb el pas dels anys va acumulant  més pòsit de saviesa musical i, ens atreviríem a dir, personal... És l’”evolució”, “evolution”...

Escoltarem aquests tres temes:

“Verano”
“Eternity”
“The ocean”

A MATERIAL SENSIBLE (un disc que cal descobrir o redescobrir dels últims 8-10 anys):

En aquesta ocasió no tindrem Retrovisor, però això no vol dir que no fem una incursió al passat, en concret a través del segon dels discos que presentem al Material Sensible, discos que, per altra banda, tenen a un mateix protagonista, la formació catalana, cantant en anglès, ANORAK:

A limited time only, el seu àlbum de debut, publicat l’any 2005.
Synthetic pop covers from the European Space Agency, treball de versions publicat el 2006.

Els ANORAK han estat per a mi un descobriment molt interessant, i bàsicament per dos motius. En primer lloc, perquè vénen a confirmar el que ja sabem: que en aquests darrers anys, a Catalunya podem trobar representats tots els estils musicals i gairebé sempre amb un nivell molt alt. També l’indietrònica, un gènere que hem tingut una mica oblidat al Technopolis, però del qual ja en recuperarem el temps perdut més endavant. En segon lloc, perquè confirma l’impacte extraordinari que va tenir el primer (i fins ara únic) àlbum de The Postal Service (Give up, 2003). Escoltant alguns temes de A limited time only, sembla que estiguis escoltant aquell mític treball del duet americà, al qual, per cert, ja vam dedicar-li un temps en un anterior programa (Technopolis núm.11). I això no ho dic en sentit pejoratiu, ans al contrari: Anorak demostren saber molt bé com assimilar aquelles i altres influències: les de Solvent, les del segell Morr Music (ISAN, etc.) i fins i tot les de New Order. Només cal escoltar la (magnífica) versió del “Pet sematary” dels Ramones a ritme d’indietrònica (!) per confirmar-ho. Però ells també tenen una debilitat pel synthpop dels 80, que queda ben evidenciada en l’àlbum de “covers”: delicioses versions de Stone Roses, Stranglers... o de Los Bravos (“Black is black”). Jo he gaudit molt amb aquests dos discos i els recomanaria sense cap reserva.

De l’àlbum de debut escoltarem:

“Falling”
“A new place”
“We use to play”
“Running out of memories”

I de l’àlbum de versions:

“No more heroes” (original dels Stranglers)
“Elephant stone” (original dels Stone Roses)
“Pet sematary” (original dels Ramones)
“Black is black” (original de Los Bravos)

I arribem a FET I DESFET (mix i remix, només a través del podcast):

En aquesta ocasió amb una sola remescla a càrrec de PAUL VAN DYK. Qui millor que ell per ocupar aquesta secció, un autèntic expert en la taula de mescles?

Escoltarem la remescla del primer single extret del seu nou àlbum Evolution, que hem presentat a la secció d’Actualitat:

“Verano (PvD’s Evolution Mix)”

I per escoltar els programes anteriors al núm.90, entreu a l'apartat ARXIU DE PROGRAMES de la columna de la dreta d’aquest blog clicant damunt la temporada que correspongui en funció del que hàgiu escollit.

I recordeu també que a la pàgina de Technopolis de la web de Ràdio 90, hi trobareu una proposta complementària, anomenada  TECHNOPOLIS 2.0, que us ofereix diferents programes que només es poden escoltar a través del podcast. Els que encara es troben disponibles són els següents:

* Especial Claudia Brücken.
* Material Sensible Extra: Fantazja + Capsize
* El bitpop
* Eloquent i companyia: passió pel synthpop

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada