divendres, 6 d’abril del 2012

TECHNOPOLIS NÚM.92: ESPECIAL HOMENATGE A PET SHOP BOYS

AQUEST DIUMENGE, 8 D’ABRIL, A LES 8 DEL VESPRE, S'EMET PER RÀDIO 90 EL PROGRAMA NÚM.92 DE TECHNOPOLIS.

I A PARTIR DEL DILLUNS, DIA 9, DESCARREGUEU-LO A TRAVÉS DE LA PÀGINA DEL PROGRAMA CLICANT AQUÍ.

Què us oferim aquesta setmana?

Com solem fer durant les dates festives (Nadal, Setmana Santa), en aquest ocasió presentem un programa especial que vol ser un petit homenatge als PET SHOP BOYS (PSB).

Si la condició de clàssic es mesura per la capacitat de l’artista per resistir el pas del temps, al duet de Londres podem considerar-lo sens dubte un clàssic amb majúscules de la música pop. Els seus vells temes sonen igual de frescos avui dia que fa 25 anys, i les noves cançons mantenen ben alt el pavelló. Se’ls ha enterrat en diverses ocasions, i sempre han retornat amb renovada força, sorprenent a propis i estranys amb la seva capacitat constant de reinventar-se. A mi personalment m’encanten. Ja sigui en la seva vessant techno-disco, en la qual són mestres consumats, o en la més clarament decantada cap el synthpop, els PSB mai no avorreixen, mai no cansen.

El programa no vol ser un monogràfic típic, sinó més aviat un homenatge: el que li van fer un grapat de bandes sota el títol genèric d’Always on our minds: A tribute to the Pet Shop Boys (2006). Bandes del synthpop, futurepop, etc., la majoria força desconegudes, la qual cosa serveix també per fer-ne una breu presentació, un tast. Hem de dir que dos dels temes de l’àlbum ja els havíem escoltat en Technopolis anteriors, i no els repetirem ara: “West End girls”, versionat per !Distain (Material Sensible del Technopolis núm.67), i “Paninaro”, versionat per Thermostatic (Technopolis 2.0 dedicat al bitpop, només a través del podcast).
A la segona part del programa, escoltarem alguns temes en directe dels PSB originals, extrets de l’àlbum Pandemonium (a la imatge, la portada), enregistrat al The 02 Arena, de Londres, el 21 de desembre de 2009, i publicat el febrer del 2010 (format CD + DVD). Era la gira “Pandemonium Tour”, de presentació del seu últim àlbum, Yes (del mateix 2009). També alguns d’aquests temes els havíem sentit en un programa anterior, concretament en el Technopolis núm.29 (Nadal 2010), però la major part, no.

Una recomanació? Tots els temes són magnífics, però el començament de “Being boring” (tema, per altra banda, excel·lent) és sublim...

De l’àlbum d’homenatge, escoltarem:

INTUITION: “Love comes quickly”
CHINESE THEATRE: “Opportunities”
SARA NOXX: “Rent”
XP8: “It’s a sin”
RICHTER: “So hard”
ELOQUENT: “A red letter day”
FORETAST: “King’s Cross”

I del directe de PSB:

“Did you see me coming?”
“Pandemonium/Can you forgive her”
“Always on my mind”
“It’s a sin”
“Being boring”
“West End girls”

Els dos darrers, sencers, només a través del podcast.

I per escoltar els programes anteriors al núm.90, entreu a l'apartat ARXIU DE PROGRAMES de la columna de la dreta d’aquest blog clicant damunt la temporada que correspongui en funció del que hàgiu escollit.

I recordeu també que a la pàgina de Technopolis de la web de Ràdio 90, hi trobareu una proposta complementària, anomenada  TECHNOPOLIS 2.0, que us ofereix diferents programes que només es poden escoltar a través del podcast. Els que encara es troben disponibles són els següents:

* Especial Claudia Brücken.
* Material Sensible Extra: Fantazja + Capsize
* El bitpop

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada