divendres, 21 d’octubre del 2011

TECHNOPOLIS NÚM.69

AQUEST DIUMENGE, 23 D’OCTUBRE, A LES 8 DEL VESPRE, S'EMET PER RÀDIO 90 EL PROGRAMA NÚM.69 DE TECHNOPOLIS.

I A PARTIR DEL DILLUNS, DIA 24, DESCARREGUEU-LO A TRAVÉS DE LA PÀGINA DEL PROGRAMA CLICANT AQUÍ.

Què us oferim aquesta setmana?

A L'ACTUALITAT (novetats discogràfiques):

Escoltarem encara un tema de Frontiers, el nou (i magnífic) àlbum de SOLAR FAKE, del qual ja en parlàvem aquí la setmana passada. En concret aquest:

“Pain goes by”

I presentarem el nou treball, publicat el mes de setembre passat, dels VNV NATION, titulat genèricament Automatic.

La setmana vinent parlarem més àmpliament aquest nou disc. Pel que fa a la banda liderada pel gran Ronan Harris, poc més podem afegir a allò que ja comentàvem quan, amb data tan recent com el mes passat, li vam dedicar un programa especial (Technopolis núm.63).

En aquesta ocasió escoltarem dos temes:

“Control”
“Space & Time”

A EL RETROVISOR (la nostra mirada a la dècada dels 80):

Looking for Saint Tropez, l’àlbum de debut, l’any 1979, de la formació belga TELEX.  

Avui freguem la línia dels 70, perquè, efectivament, el debut d’aquesta formació pionera del techno-pop és del 1979. I la veritat és que, si ens diguessin que aquest disc es va publicar ahir, ens ho creuríem: sona perfectament actual, i ve a demostrar que ells van ser un dels millors alumnes dels incomparables Kraftwerk. Segurament el fet de venir d’un país petit i que no sol figurar en els grans circuits musicals va impedir que tinguessin una carrera comercial digna de la brillant música que facturaven. És una autèntica delícia sentir un clàssic del rock and roll dels 50 com “Rock around the clock” passat per les mans electròniques d’aquest trio tan peculiar. I no parlem ja de la versió del “Ça plane pour moi”, aquella delirant cançó del no menys estrafolari (i avui oblidat) compatriota seu Plastic Bertrand. No sóc massa partidari d’aconsellar discos, però aquest ho faria sense dubtar a tots aquells que no hagin sentir parlar mai d’uns belgues realment únics i irrepetibles.

Escoltarem aquests 4 temes:

“Moskow Diskow”
“Ça plane pour moi”
“Rock around the clock”
“Twist a St.Tropez”

A MATERIAL SENSIBLE (un disc que cal descobrir o redescobrir dels últims 8-10 anys):

L’àlbum Loginside, el quart treball –i últim fins ara- de la formació alemanya A SPELL INSIDE, publicat l’any 2009 (a la imatge, la portada).
A SPELL INSIDE (coneguts amb les inicials ASI) estan condemnats, molt probablement, a romandre per sempre en l’anonimat, almenys en allò que es refereix al gran públic. I ja m’adono que aquest és un comentari que repetim molt sovint aquí, i que ho seguirem fent en el futur. És una altra d'aquestes bandes que reuneix tots els requisits per ser coneguda i valorada, però que difícilment tindrà mai un reconeixement general, fins i tot entre el públic habitual i fidel del techno-pop. Per què? Més enllà d’altres factors més generals i ja prou coneguts, ASI afronta un greu inconvenient: ha publicat fins ara 4 àlbums i en 4 segells diferents! Així és molt complicat d’aconseguir una promoció estable i continuada. Un segon factor juga en contra, i aquest és encara més inexplicable: la informació que ofereixen ells mateixos és mínima. La seva pàgina web és pobríssima (i això, per desgràcia, és bastant habitual en el gremi). Tan difícil és avui dia fer una web com Déu mana? Bé, recriminacions al marge, el que trobareu aquí és una magnífica ració del millor techno-pop (i una mica de futurepop), amb bones veus, bones composicions i una producció perfecta. I (quasi sempre) cantant en anglès.   

N’escoltarem 4 temes:

“Not enough”
“I will”
“Here to stay”
“Keener”

I arribem a FET I DESFET (mix i remix, només a través del podcast):

Escoltarem remescles de TELEX, els protagonistes d’El Retrovisor. A diferència del que sol ser habitual en aquesta secció, no seran remescles de temes seus sinó les que han fet ells sobre temes d’altres artistes. I no precisament de segona fila: Depeche Mode i Pet Shop Boys:

“A pain that I’m used to (Telex Club Mix)”
“Minimal (Heaven remix)”
“Minimal (Hell remix)”

I per escoltar els programes anteriors al núm.65, entreu a l'apartat ARXIU DE PROGRAMES de la columna de la dreta d’aquest blog clicant damunt la temporada que correspongui en funció del que hàgiu escollit.

I recordeu també que a través del TECHNOPOLIS 2.0 encara podeu escoltar un especial dedicat a la carrera en solitari de la vocalista de Propaganda, CLAUDIA BRÜCKEN.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada