divendres, 7 d’octubre del 2011

TECHNOPOLIS NÚM.67

AQUEST DIUMENGE, 9 D’OCTUBRE, A LES 8 DEL VESPRE, S'EMET PER RÀDIO 90 EL PROGRAMA NÚM.67 DE TECHNOPOLIS.

I A PARTIR DEL DILLUNS, DIA 10, DESCARREGUEU-LO A TRAVÉS DE LA PÀGINA DEL PROGRAMA CLICANT AQUÍ.

Què us oferim aquesta setmana?

A l’ACTUALITAT (novetats discogràfiques):

Continuem presentant alguns dels nous treballs que han aparegut aquest estiu que ja ha finalitzat (almenys astronòmicament).

En primer lloc, LADYTRON, amb el seu novíssim àlbum (publicat aquest mes de setembre), Gravity the seducer, i del qual ja n’avançàvem un tema en el programa anterior (a la imatge, la portada).
LADYTRON sempre m’han agradat. El seu Light & Magic (2002) és un dels meus àlbums de capçalera en el camp del techno-pop, i “Seventeen”, una de les cançons que millors records em porten. De fet, amb aquest àlbum vaig reprendre el meu interès per aquest tipus de música, que tenia una mica arraconada a principis del segle XXI. Després, els he anat seguint amb més o menys intensitat però sempre m’han resultat gratificants, amb el protagonisme de les dues veus femenines, que després s’ha generalitzat en moltes bandes del gremi. I en aquest cinquè treball, el quartet de Liverpool sembla fer un petit gir a la seva carrera, sense deixar de ser ells mateixos. La crítica l’ha rebut amb diversitat d’opinions. Jo diria que, sense ser el seu millor disc, és més que interessant.

Escoltarem 2 temes:

“White elephant”
“Altitude blues”

I encara tindrem temps per fer un tast al segon àlbum de SOLAR FAKE, Frontiers, publicat una mica abans, a finals de juliol, i que comentarem la setmana vinent.

De moment, escoltarem el tema “Under the skies”.

A EL RETROVISOR (la nostra mirada a la dècada dels 80):

Book of Love, l’àlbum de debut, l’any 1986, de la formació americana BOOK OF LOVE.  

Els BOOK OF LOVE, la banda de Filadèlfia (EE.UU), van tenir la mala sort de debutar en un moment en que hi havia una allau de noves propostes dins el món del synthpop, fins arribar pràcticament a la saturació. Això sens dubte va fer que tinguessin dificultats per fer-s’hi un lloc i per consolidar-se després, tot i que tampoc no van passar desapercebuts. De fet, ara mateix, ben pocs deuen recordar el seu nom, però a favor seu juga el fet que, com a mínim, van deixar dues peces emblemàtiques del gènere i que conserven encara avui tota la seva frescor i vitalitat: “Boy” i, sobretot -pel meu gust- “Modigliani (Lost in your eyes)”, absolutament irresistible. Escoltant aquesta darrera, penso que les meravelloses Marsheaux no solament s’han inspirat en l’OMD, sinó que també deuen haver escoltat aquest disc. Ho farem nosaltres, 25 anys després, recuperant els següents temes:

“Boy”
“You make me feel so good”
“I touch roses”
“Modigliani (Lost in your eyes)”

A MATERIAL SENSIBLE (un disc que cal descobrir o redescobrir dels últims 8-10 anys):

L’àlbum Raise the level, el cinquè treball del duet alemany !DISTAIN, publicat l’any 2007.

!DISTAIN mereixerien figurar en la primera divisió del techno-pop actual. Ho tenen tot: bones cançons, elegància, classe, gran professionalitat, una carrera impecable... I malgrat tot, no han aconseguit situar-se al nivell dels seus compatriotes Wolfsheim, Camouflage o De/Vision, o d’altres com els britànics Mesh. Per què? Probablement només els falta una cosa: un xic de carisma. Escoltes aquest disc i no pots dir-ne res dolent: les quatre cançons que proposem (i la magnífica versió del “West End Girls”, dels Pet Shop Boys) són esplèndides, el so és perfecte, tot es troba al seu lloc... i tot i així, reconec que no és un d’aquells discos que escolto habitualment. Els passa segurament el mateix que, per exemple, als Sero.Overdose, que ja vam presentar al Material Sensible del programa núm.44 (abril 2011), tot i que penso que !Distain són força superiors: no tenen aquell plus que els faci imprescindibles, únics.

En qualsevol cas, és absolutament recomanable escoltar-los. Proposem aquests temes:

“Synthpop girl”
“Here in silence”
“Pop song”
“The FLA”
“West End girls”

I arribem a FET I DESFET (mix i remix, només a través del podcast):

Escoltarem remescles dels nostres convidats a El Retrovisor i a Material Sensible.

De !DISTAIN hem triat: “The FLA (Peter Rainman Turned on Mix)”

I de BOOK OF LOVE, remescles dels seus dos grans temes:

“Boy (Peter Rauhofer Club Mix)”
“Modigliani-Lost in your eyes (I dream of Jeanne Mix)”

I per escoltar els programes anteriors al núm.65, entreu a l'apartat ARXIU DE PROGRAMES de la columna de la dreta d’aquest blog clicant damunt la temporada que correspongui en funció del que hàgiu escollit.

I recordeu també que a través del TECHNOPOLIS 2.0 encara podeu escoltar un especial dedicat a la carrera en solitari de la vocalista de Propaganda, CLAUDIA BRÜCKEN 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada