divendres, 25 de gener del 2013

TECHNOPOLIS NÚM.120: RENAME

AQUEST DIUMENGE, 27 DE GENER, A LES 8 DEL VESPRE, S'EMET PER RÀDIO 90 EL PROGRAMA NÚM.120 DE TECHNOPOLIS. 

I A PARTIR DEL DILLUNS, DIA 28, DESCARREGUEU-LO A TRAVÉS DE LA PÀGINA DEL PROGRAMA CLICANT AQUÍ.

Després dels dos programes dedicats a Erasure, no canviem massa d’estil musical, perquè els protagonistes d’aquesta edició, els alemanys RENAME, es poden considerar uns hereus del duet britànic, encara que també beuen d’altres fonts, com ara Pet Shop Boys o Boytronic.
Considero Rename una de les propostes més personals i definides dins el sobresaturat panorama actual del futurepop i el synthpop ballable, on cada dia apareixen noves formacions com si fossin bolets. Sens dubte s’engloben dins aquest synthpop agradable i gens agressiu que porta la marca de la discogràfica americana A Different Drum, però escapen de la uniformitat d’altres bandes perquè, encara que les composicions semblin senzilles, amaguen un pòsit de melangia, de nostàlgia que les fa especials. A això hi ajuda decisivament la veu del seu líder i ara pràcticament únic component, Marcus Fellechner, una veu personal, ben modulada, vellutada... una de les més atractives del synthpop actual. El seu primer disc, Culture, del 2004 (a la imatge, la portada) em va seduir des del primer moment, i després de 9 anys, i quan d’altres propostes ja han caigut en l’oblit, segueix ocupant un lloc preferent en la meva discoteca, convertit en un petit clàssic ple d’encant, de tendresa fins i tot... la banda sonora ideal per a una tarda de diumenge d’hivern.

Escoltarem aquests 13 temes, encara que els dos últims només en la versió a través del podcast, un suplement amb 15 minuts més de música:

“Heaven forever”
“My wonder (It must have been love 2004)”
“You don’t deserve my love (Dj Ram Remix)”
“Maybe later I will fall (Extended Version)”
“In different things (In different Clubs)”
“Not for the first time”
“Around around”
“Let’s reivent love”
“Play in the rain”
“The hack”
“Not for the first time (People Theatre’s “O” My God Mix)”
“Let’s reinvent love (Berlin Bridge Mix)”
“Youlove (Club Mix)”

I per escoltar els programes anteriors al núm.116, entreu a l'apartat ARXIU DE PROGRAMES de la columna de la dreta d’aquest blog clicant damunt la temporada que correspongui en funció del que hàgiu escollit.

I recordeu també que a la pàgina de Technopolis de la web de Ràdio 90, hi trobareu una proposta complementària, anomenada TECHNOPOLIS 2.0, que us ofereix diferents programes que només es poden escoltar a través del podcast. Els que encara es troben disponibles són els següents:

* Especial Claudia Brücken
* Material Sensible: Fantazja + Capsize
* El bitpop (I)
* Eloquent i companyia: passió pel synthpop
* Especial Technopolis núm.100: De/Vision i Mesh (Originals)
* Material Sensible: Minerve
* Especial: OMD loves Kraftwerk

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada