dissabte, 19 de gener del 2013

SELECCIÓ ESPECIAL AND ONE

Torna a Ràdio 90 (101.4 FM i Internet: www.r90.org) la Selecció Especial del Technopolis, que periòdicament ocupa la franja de 9 a 11 de la nit dels diumenges, immediatament després de l’edició “normal” del programa.

Selecció exclusivament musical, sense paraules, de 120 minuts de durada que, en aquesta ocasió, està dedicada als AND ONE.
No cal que presenti a aquesta formació alemanya, ni que en faci cap més elogi: en aquest blog ja he deixat constància en diverses ocasions de la meva debilitat per aquesta gent. El seu àlbum Bodypop, publicat el 2006 (a la imatge, la portada), va ser un descobriment per a mi, un d’aquells discos que es fan inoblidables a l’instant; després he anat rastrejant la seva obra anterior, i he seguit també amb la màxima atenció la posterior que, potser sense arribar a la plenitud d’aquell treball, és absolutament recomanable.

D’And One m’agrada gairebé tot (això crec que també ho he escrit): la música, per descomptat, que combina el millor del synthpop clàssic amb elements de l’EBM, però també el carisma que desprèn el seu líder i cantant, el genial Steve Naghavi, potser un dels últims grans líders musicals del moment, que ha estat i és l’essència i l’ànima d’aquest projecte. I és que And One han aconseguit una cosa molt difícil en el supersaturat món de l’electrònica actual: sonar únics i especials. Sents dues notes d’una cançó seva i ja saps que són ells. Potser pels seus orígens, Naghavi ha aconseguit una amalgama perfecta entre el techno-pop inspirat en els Depeche Mode (els seu referent confés), la nostàlgia centreeuropea i els efluvis orientals. I entre els idiomes alemany i anglès. Una combinació que ha donat ja desenes de grans cançons.

La selecció es basa en els últims 15 anys de la seva carrera, des de l’àlbum Nordhausen (1997) fins ara. Senzillament, perquè és la que conec i he gaudit més, i també perquè, musicalment, és la que millor encaixa amb l’estil del programa. Escoltarem aquests temes (esmentem títol de la cançó i àlbum de procedència):    

21.00h-22.00h:

“Sitata tirulala” (de Nordhausen, 1997)
“Killing the mercy” (d’S.T.O.P., 2012)
“Military fashion show” (de Bodypop, 2006)
“Wet spot” (de Virgin Superstar, 2000)
“Steine sind steine” (de l’EP Frontfeuer, 2006)
“Enjoy the unknown” (de Bodypop)
“Sometimes” (de Nordhausen)
“Paddy is my DJ” (de Bodypop 1 1/2, 2009)
“Save the hate” (de Tanzomat, 2011)
“Life to lose” (de Virgin Superstar)
“Love you to the end" (de Bodypop)
“Don’t get me wrong” (d’S.T.O.P.)
“Computer star” (del single Computer star,2006)
“Panzermensch” (de Virgin Superstar) (Fragment)

22.00h-23.00h:

“Memory” (d’S.T.O.P.)
“Movie star” (de Nordhausen)
“Dancing in the factory” (de Tanzomat)
“So klingt liebe” (de Bodypop)
“Sweety sweety” (de Nordhausen)
“Back home” (d’S.T.O.P.)
“Electrocution” (de Tanzomat)
“Zerstörer” (del single Zerstörer, 2011)
“Techno man” (de Live, 2009)
“The sun always shines on TV” (de Bodypop 1 1/2)
“Traumfrau” (del single Traumfrau, 2006)
“S.T.O.P. the sun” (d’S.T.O.P.)
“Playing dead” (de Tanzomat)
“The dream” (de Bodypop)
“Master master” (de l’EP Frontfeuer) (Fragment)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada