divendres, 11 de gener del 2013

TECHNOPOLIS NÚM.118: ERASURE (I)

AQUEST DIUMENGE, 13 DE GENER, A LES 8 DEL VESPRE, S'EMET PER RÀDIO 90 EL PROGRAMA NÚM.118 DE TECHNOPOLIS. 

I A PARTIR DEL DILLUNS, DIA 14, DESCARREGUEU-LO A TRAVÉS DE LA PÀGINA DEL PROGRAMA CLICANT AQUÍ.

Tornem de les (mini)vacances de Nadal amb dos programes dedicats als ERASURE (a la imatge, portada del seu tercer àlbum, The innocents, publicat fa 25 anys, el 1988).
Com ja sabeu els seguidors del programa, en aquesta temporada no tenim una secció fixa dedicada a aquells clàssics del synthpop que vénen de la dècada dels 80, però això no vol dir en absolut que ens hàgim oblidat d’ells. I un dels més representatius és sens dubte aquest duet britànic, que compta, és cert, amb partidaris convençuts i amb detractors acèrrims. Jo sóc dels primers: Vince Clarke em sembla un compositor extraordinari, capaç de fer no una, moltíssimes cançons memorables, primer amb Depeche Mode (en el seu mític primer àlbum), després amb Yazoo, i des de fa una colla d’anys amb aquests Erasure; i Andy Bell és un vocalista fantàstic, coautor, a més, de la major part dels temes.

Però aquest no és un homenatge típic. Volem recordar-los de forma molt personal. Per això en aquest primer programa el que farem serà escoltar els 12 singles que, en la meva opinió personal, són els millors dels quasi 50 que han publicat en els seus 28 anys de carrera musical. La llista, per tant, no té cap altra valor que aquest: és la meva llista, la llista d’un seguidor fidel que ha gaudit (i encara gaudeix), de la vitalitat, la força, l’energia positiva i el poder addictiu de dos britànics de la meva “quinta” (Clarke és 9 mesos més jove que jo) que tants moments inoblidables m’han regalat amb el seu synthpop senzill però vibrant, gens pretensiós, però arravatador. Un plaer.

Aquesta és la relació de temes:

“Heavenly action”
“Oh L’Amour”
“Ship of fools”
“A little respect”
“You surround me”
“Blue Savannah”
“Chorus”
“Love to hate you”
“Am I right?”
“Always”
“Fingers & Thumbs (Cold summer’s day)”
“I could fall in love with you”

I el segon programa? Sorpresa...

I per escoltar els programes anteriors al núm.116, entreu a l'apartat ARXIU DE PROGRAMES de la columna de la dreta d’aquest blog clicant damunt la temporada que correspongui en funció del que hàgiu escollit.

I recordeu també que a la pàgina de Technopolis de la web de Ràdio 90, hi trobareu una proposta complementària, anomenada TECHNOPOLIS 2.0, que us ofereix diferents programes que només es poden escoltar a través del podcast. Els que encara es troben disponibles són els següents:

* Especial Claudia Brücken
* Material Sensible: Fantazja + Capsize
* El bitpop (I)
* Eloquent i companyia: passió pel synthpop
* Especial Technopolis núm.100: De/Vision i Mesh (Originals)
* Material Sensible: Minerve
* Especial: OMD loves Kraftwerk

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada