divendres, 9 de març del 2012

TECHNOPOLIS NÚM.88

AQUEST DIUMENGE, 11 DE MARÇ, A LES 8 DEL VESPRE, S'EMET PER RÀDIO 90 EL PROGRAMA NÚM.88 DE TECHNOPOLIS.

I A PARTIR DEL DILLUNS, DIA 12, DESCARREGUEU-LO A TRAVÉS DE LA PÀGINA DEL PROGRAMA CLICANT AQUÍ.

Què us oferim aquesta setmana?

A l’ACTUALITAT (novetats discogràfiques):

Continuem presentant el nou àlbum, cinquè de la seva carrera, dels MIND.IN.A.BOX, titulat Revelations.

Escoltarem aquests dos temes:

“Unknown”
“Cause and effect”

A EL RETROVISOR (la nostra mirada a la dècada dels 80):

Gentlemen take polaroids, quart àlbum de la formació britànica JAPAN, publicat l’any 1980 (a la imatge, la portada).
Amb el pas dels anys, JAPAN s’han convertit en allò que s’anomena “una banda de culte”. Van arribar al synthpop provinents d’altres històries musicals, i sempre va semblar que hi estaven de pas, sense gaire ganes de quedar-s’hi. De fet, les seves cançons només toquen d’esquitllentes els ritmes electrònics. Cançons que sens dubte tenen un valor compositiu notable, però que a mi personalment em deixen una mica fred, les trobo un pèl decaigudes, mancades d’ànima. Em passa una cosa semblant a allò que comentàvem en relació als Red Flag (Technopolis núm.72). Però, en qualsevol cas, ningú no els pot negar la seva (petita o gran) contribució en el naixement del pop de sintetitzadors, i per això els acollim aquí. 

Escoltarem aquests 3 temes:

“Gentlemen take polaroids”
“My new career”
“Taking islands in Africa”

A MATERIAL SENSIBLE (un disc que cal descobrir o redescobrir dels últims 8-10 anys):

Side scan, àlbum de debut de la formació alemanya LYRONIAN, publicat l’any 2009.

Probablement ja ho he comentat aquí en alguna ocasió anterior: una de les coses que em semblen més lloables del techno-pop, parlant en termes generals, és l’afany de professionalitat dels seus músics i intèrprets, les ganes de confeccionar un producte digne, atractiu, cuidat en els detalls i, sobretot, harmoniós i equilibrat. Salvant les inevitables excepcions, és un fet que la gent d’aquest estil de música difícilment enganya, no solen donar gat per llebre: t’agradarà més o menys el resultat final, però pots pujar-hi de peus que s’ho han treballat a fons. A diferència d’altres gèneres que no esmentarem per no ofendre ningú, en les produccions discogràfiques del techno-pop hi ha poca palla, poc “relleno”, i molt respecte per l'oient. Valgui aquesta introducció per dir que aquestes virtuts són les que coronen el magnífic debut dels convidats aquesta setmana al Material Sensible: LYRONIAN. Els queda un llarg camí encara per arribar al cim, però les cançons que ens ofereixen a Side scan mereixen un gran aplaudiment: hi ha melodies fantàstiques, la veu d’Alex Kern és impressionant, es mouen sota diferents influències (Depeche Mode, Frozen Plasma), però totes molt ben assimilades i, sobretot, tenen ganes de complaure l’oient i proporcionar-li una estona agradable. Em sembla que en els temps que corren això ja és més que suficient. Del tot recomanable. I a esperar el segon... 

D’aquest primer n’escoltarem els 4 temes següents:

“Matthew the clown”
“The sleep of the just”
“Never ending warmth”
“For all eternity”

I arribem a FET I DESFET (mix i remix, només a través del podcast):

Escoltarem tres remescles dels LYRONIAN, extretes del CD extra que s’acompanyava amb les 1000 primeres còpies de l’àlbum Side scan:

“The place above (Unterart Remix)”
“Matthew the clown (Cephalgy Remix)”
“Life is a show (Beborn Beton Remix)”

I per escoltar els programes anteriors al núm.77, entreu a l'apartat ARXIU DE PROGRAMES de la columna de la dreta d’aquest blog clicant damunt la temporada que correspongui en funció del que hàgiu escollit.

I recordeu també que a la pàgina de Technopolis de la web de Ràdio 90, hi trobareu una proposta complementària, anomenada  TECHNOPOLIS 2.0, que us ofereix diferents programes que només es poden escoltar a través del podcast. Els que encara es troben disponibles són els següents:

* Especial Claudia Brücken.
* Material Sensible Extra: Fantazja + Capsize
* El bitpop

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada