divendres, 2 de març del 2012

TECHNOPOLIS NÚM.87

AQUEST DIUMENGE, 4 DE MARÇ, A LES 8 DEL VESPRE, S'EMET PER RÀDIO 90 EL PROGRAMA NÚM.87 DE TECHNOPOLIS.

I A PARTIR DEL DILLUNS, DIA 5, DESCARREGUEU-LO A TRAVÉS DE LA PÀGINA DEL PROGRAMA CLICANT AQUÍ.

Què us oferim aquesta setmana?

A l’ACTUALITAT (novetats discogràfiques):

Una secció força completa en aquesta ocasió, fins al punt que ens “mengem” el temps d’El Retrovisor, que haurà de desplaçar-se a la setmana vinent.

Comencem repescant els CEPHALGY, amb el seu últim àlbum, Leid statt liebe, publicat a finals del 2011 i que últimament teníem una mica oblidat. Escoltarem el tema:

“Rette mich”

I continuem a Alemanya amb els AND ONE, de qui la setmana passada ja avançàvem el seu EP, Back home, amb 7 temes en la seva línia actual, que difícilment pot defraudar ningú. N’escolarem un:

“Rick”

Momente, el nou treball dels austríacs (amb nom francès) L’AME IMMORTELLE, també ja el presentàvem en l’anterior programa. Avui tan sols ens hi recreem novament amb un dels seus temes més embriagadors:

“Absolution”

I la novetat pròpiament dita que presentem en aquesta edició és Revelations, el nou àlbum, cinquè de la seva carrera, dels MIND.IN.A.BOX.

Ben poc podem afegir sobre aquests també austríacs que no hàgim dit aquí anteriorment. És una de les meves bandes preferides en aquest gènere que ells conreen magistralment i que es mou entre el futurepop i el techno-trance, però que en realitat defuig i transcendeix tots els gèneres, convertit en una proposta electrònica freda i cerebral, però alhora emotiva i extraordinàriament suggestiva. Els vam dedicar un programa sencer (Technopolis núm.58, a l’estiu del 2011) i allà ja ho dèiem tot. Aquest nou treball, primer en el seu propi segell Dreamweb Music, ve a confirmar totes les millors expectatives.

N’escoltarem dos temes, segurament els més assequibles en una primera escolta, la qual cosa no vol dir que siguin inferiors a la resta, ans al contrari:

“Dubt”
“Control”

A MATERIAL SENSIBLE (un disc que cal descobrir o redescobrir dels últims 8-10 anys):

The warning, segon àlbum de la formació britànica HOT CHIP, publicat l’any 2006 (a la imatge, la portada).
HOT CHIP s’han guanyat una merescuda fama en els darrers anys en el camp de la música electrònica, i el reconeixement a nivell internacional els va arribar precisament amb aquest treball que presentem. Merescuda fama perquè són una gent que t’atrapen amb la seva proposta, les seves cançons, d’aparença molt senzilla, tenen un no-sé-què que captiva l’oient. A vegades fan indietrònica (“Colours”), d’altres sonen directament a Postal Service (“The warning”), d’altres s’atreveixen sense complexos amb l’electropop més clàssic (“No fit state”), i tot ho fan bé, deixant un regust agradable. No aclaparen, són delicats en les formes, però creen una certa addicció, i sens dubte “And I was a boy from school”, un tema quasi “naif”, és d’aquelles peces que es converteixen en un clàssic instantani. En definitiva, que m’ha agradat molt recuperar-los després de tenir-los un temps mig abandonats, i espero que l’oient també els gaudeixi. Això sí, la portada i el disseny general de l’àlbum, “manifestament millorable”...

N’escoltarem aquests 4 temes:

“And I was a boy from school”
“Colours”
“The warning”
“No fit state”

I arribem a FET I DESFET (mix i remix, només a través del podcast):

En aquesta ocasió una edició molt reduïda en la qual tan sols escoltarem una remescla a càrrec dels HOT CHIP, la que van fer d’un dels temes més coneguts d’una altra banda britànica de reconegut prestigi, Ladytron:

“Destroy everything you touch (Hot Chip Remix)”

I per escoltar els programes anteriors al núm.77, entreu a l'apartat ARXIU DE PROGRAMES de la columna de la dreta d’aquest blog clicant damunt la temporada que correspongui en funció del que hàgiu escollit.

I recordeu també que a la pàgina de Technopolis de la web de Ràdio 90, hi trobareu una proposta complementària, anomenada  TECHNOPOLIS 2.0, que us ofereix diferents programes que només es poden escoltar a través del podcast. Els que encara es troben disponibles són els següents:

* Especial Claudia Brücken.
* Material Sensible Extra: Fantazja + Capsize
* El bitpop

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada