divendres, 24 de febrer del 2012

TECHNOPOLIS NÚM.86

AQUEST DIUMENGE, 26 DE FEBRER, A LES 8 DEL VESPRE, S'EMET PER RÀDIO 90 EL PROGRAMA NÚM.86 DE TECHNOPOLIS.

I A PARTIR DEL DILLUNS, DIA 27, DESCARREGUEU-LO A TRAVÉS DE LA PÀGINA DEL PROGRAMA CLICANT AQUÍ.

Què us oferim aquesta setmana?

A l’ACTUALITAT (novetats discogràfiques):

Dues novetats avui, les primeres publicades ja dins l’actual any 2012.

Back home, EP de 7 temes dels incombustibles AND ONE, amb canvis de personal (i de discogràfica) però fidels a la seva línia, la que imposa el seu líder indiscutible Steve Naghavi.

N’escoltarem aquests 2 temes:

“Back home (Club Mix)”
“Wounds”

Momente, nou àlbum (10è.) dels austríacs (amb nom francès) L’AME IMMORTELLE.

Una bona part de la música de la formació austríaca no encaixa estrictament amb el perfil del Technopolis, ja que es decanta més cap el dark wave i ritmes similars, però també toquen altres vessants com el futurepop melòdic, i ho fan molt bé, com es demostra en temes com “Absolution”. Per això els presentem en aquesta secció, convençuts que poden ser un descobriment per més d’un.

En concret, escoltarem aquests dos temes:

“Absolution”
“Banish”

A EL RETROVISOR (la nostra mirada a la dècada dels 80):

Hysteria, quart àlbum de la formació britànica THE HUMAN LEAGUE, publicat l’any 1984 (a la imatge, la portada).
Ha de resultar certament complicat treballar en un nou disc quan l’anterior ha estat un èxit tan esclatant com inesperat. Això és el que els va succeir als THE HUMAN LEAGUE amb aquest àlbum, que era la continuació del seu mític Dare!, publicat tres anys abans i al qual ja li vam dedicar un Retrovisor anterior (Technopolis núm.38). Tan complicat que el procés va derivar en “histèria”, i d’aquí el títol. Ho expliquem en el programa. I és cert que Hysteria no arriba al nivell de l’anterior, però inclús així té un element que el fa especial: aquest perfum a clàssic de tants treballs de la dècada dels 80 (en especial de la primera meitat de la dècada), tocats per una vareta màgica que els fa únics. “Louise”, que vol ser el “Don’t you want me” de 1984, no atrapa com aquell, però té un encant irresistible; i no hi ha dubte que “Life on your own” és un tema esplèndid... El que dèiem: la màgia dels 80!

Escoltarem aquests 4 temes:

“I love you too much”
“The lebanon”
“Life on your own”
“Louise”

A MATERIAL SENSIBLE (un disc que cal descobrir o redescobrir dels últims 8-10 anys):

Tenant, àlbum de debut de la banda sueca LOWE, publicat l’any 2004.

Tenant va aparèixer en un moment on l’indietrònica i el pop electrònic de baixa intensitat van agafar un protagonisme molt important en el panorama musical alternatiu, segurament com a conseqüència, si més no en part, del gran èxit de Postal Service. Potser per això l’àlbum va ser aclamat per tothom. Vist amb la perspectiva d’aquests vuit anys, podem dir que es tracta d’un àlbum sens dubte interessant però no apassionant. Ben construït musicalment parlant, amb algunes idees interessants, però, des del meu punt de vista, mancat d’ànima, de “punch”. Un exemple: el tema “My song” em sembla molt més vital i lluminós en la remescla dels seus compatriotes Rupesh Cartel, que escoltarem en el Fet i Desfet, que no pas en l’original. Però bé, com se sol dir, l’audiència té la paraula...

N’escoltarem aquests 4 temes:

“Ahead of our time”
“The vanishing”
“My song”
“Gravitation”

I arribem a FET I DESFET (mix i remix, només a través del podcast):

Escoltarem tres remescles dels mateixos LOWE. Les dues primeres les hem extretes de Tenant Remixed, un luxós doble CD amb 21 remescles bàsicament de temes de Tenant, publicat el 2007 i amb tot un seguit de convidats interessants; la tercera forma part del maxi-single original del tema estrella de l’àlbum, “Ahead of our time”.

En concret, escoltarem aquestes remescles: 

“My song (Rupesh Cartel 2007 Remix)”
“Gravitation (Iris Remix)”
“Ahead of our time (Massive Club Mix)”

I per escoltar els programes anteriors al núm.77, entreu a l'apartat ARXIU DE PROGRAMES de la columna de la dreta d’aquest blog clicant damunt la temporada que correspongui en funció del que hàgiu escollit.

I recordeu també que a la pàgina de Technopolis de la web de Ràdio 90, hi trobareu una proposta complementària, anomenada  TECHNOPOLIS 2.0, que us ofereix diferents programes que només es poden escoltar a través del podcast. Els que encara es troben disponibles són els següents:

* Especial Claudia Brücken.
* Material Sensible Extra: Fantazja + Capsize
* El Bitpop

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada