divendres, 17 de febrer del 2012

TECHNOPOLIS NÚM.85

AQUEST DIUMENGE, 19 DE FEBRER, A LES 8 DEL VESPRE, S'EMET PER RÀDIO 90 EL PROGRAMA NÚM.85 DE TECHNOPOLIS.

I A PARTIR DEL DILLUNS, DIA 20, DESCARREGUEU-LO A TRAVÉS DE LA PÀGINA DEL PROGRAMA CLICANT AQUÍ.

Què us oferim aquesta setmana?

A l’ACTUALITAT (novetats discogràfiques):

Continuem presentant el nou àlbum dels alemanys BLACK HEAVEN, publicat a finals de l’any passat 2011, i amb el títol genèric de Dystopia.

Escoltarem aquests 2 temes:

“Mensch”
“Licht bricht dunkhelheit”

A EL RETROVISOR (la nostra mirada a la dècada dels 80):

Computerwelt (Computer world), vuitè treball dels llegendaris KRAFTWERK, publicat l’any 1981.

Em costa molt de dir-ne alguna cosa d’aquest àlbum. Suposo que sempre és més difícil parlar d’allò que més estimem. I si per a mi KRAFTWERK són els més grans, Computerwelt és la seva obra mestra, un 10. Si hagués de triar 10 discos per a una illa deserta (sí, ja sé que és un tòpic massa amanit), de qualsevol estil de música, no tan sols de l’electrònica, un d’ells seria aquest. Els 7 minuts de “Computer liebe” (“Computer love”) són probablement els més gloriosos que he escoltat i gaudit mai. Vaig descobrir als alemanys a través d’aquest tema i mai no m’ha deixat d’emocionar... i això que diuen que són freds! Per què, doncs, hem esperat tant a dur-los a El Retrovisor? Potser precisament per un excés de respecte i veneració cap a una llegenda vivent, com si fes una mica de por de profanar aquesta relíquia intemporal. Però ja ha arribat l’hora. I una nota addicional: la meva intenció era posar els temes en l’edició original en alemany del meu CD, però un petit problema tècnic m’ha obligat a presentar-los en l’edició en anglès (excepte el primer), la qual cosa tampoc és cap problema greu, aquesta música no entén d’idiomes...

Escoltarem aquests 4 temes:

“Taschenrechner” (“Pocket calculator”)
“Computer love”
“Numbers”
“Computer world”

A MATERIAL SENSIBLE (un disc que cal descobrir o redescobrir dels últims 8-10 anys):

Pins and needles, quart àlbum dels canadencs THE BIRTHDAY MASSACRE, publicat l’any 2010 (a la imatge, la portada).
Al Material Sensible ens agrada presentar una mica de tot, picotejar a totes bandes, i avui ens quedem amb una formació molt representativa d’allò que s’anomena el “synthrock”. A mi particularment aquest estil no és que em resulti especialment atractiu, però s’ha de reconèixer que el grup de Toronto s’ho fa amb una gran professionalitat, i que sap tocar les tecles necessàries per atrapar l’oient... almenys durant el temps que dura cada cançó. Juguen també eficaçment amb la seva imatge, i es presenten juvenils i un pèl rebels. Molt bé. Un disc que potser jo no m’atreviria a recomanar-lo si has de passar per caixa i abonar uns euros per adquirir-lo, sobretot en el temps actual de crisi, però que resulta ben agradable d’escoltar.      

N’escoltarem aquests 4 temes:

“In the dark”
“Control”
“Midnight”
“Forever”

I arribem a FET I DESFET (mix i remix, només a través del podcast):

Escoltarem dues remescles (o potser millor, noves versions) dels grans KRAFTWERK, protagonistes d’El Retrovisor. Els hem extret de l’àlbum The Mix, que ells van publicar l’any 1991. Les dues són de temes de Computerwelt. En concret aquestes: 

“Heimcomputer”
“Computer liebe”

I per escoltar els programes anteriors al núm.77, entreu a l'apartat ARXIU DE PROGRAMES de la columna de la dreta d’aquest blog clicant damunt la temporada que correspongui en funció del que hàgiu escollit.

I recordeu també que a la pàgina de Technopolis de la web de Ràdio 90, hi trobareu una proposta complementària, anomenada  TECHNOPOLIS 2.0, que us ofereix diferents programes que només es poden escoltar a través del podcast. Els que encara es troben disponibles són els següents:

* Especial Claudia Brücken.
* Material Sensible Extra: Fantazja + Capsize

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada