dissabte, 12 de novembre del 2011

TECHNOPOLIS NÚM.72

AQUEST DIUMENGE, 13 DE NOVEMBRE, A LES 8 DEL VESPRE, S'EMET PER RÀDIO 90 EL PROGRAMA NÚM.72 DE TECHNOPOLIS.

I A PARTIR DEL DILLUNS, DIA 14, DESCARREGUEU-LO A TRAVÉS DE LA PÀGINA DEL PROGRAMA CLICANT AQUÍ.

Què us oferim aquesta setmana?

A l’ACTUALITAT (novetats discogràfiques):

Secció també més reduïda en aquesta ocasió, on seguirem escoltant treballs que hem presentat les darreres setmanes.

Del nou àlbum d’ERASURE, titulat Tomorrow’s World, n’escoltarem un tema:

“Then I go twisting”

I del nou de VNV NATION, Automatic, dos temes:

“Gratitude”
“Nove (Shine a light on me)”

Atenció sobretot al primer: a Ronan Harris se’l veu exultant, pletòric. Tant en les lletres com en les músiques, els temes d’aquest disc  respiren optimisme i sentit positiu. Caldrà seguir-ho amb atenció. 

A EL RETROVISOR (la nostra mirada a la dècada dels 80):

Naïve Art, l’àlbum de debut, l’any 1989, de la formació californiana, d’origen britànic, RED FLAG.  

Segurament a RED FLAG no els va fer cap favor que els comparessin tant amb Depeche Mode (a Europa fins i tot es va arribar a vendre aquest disc com si fos un disc pirata de la banda de Basildon!), quan en realitat, en molts moments, recorden més a Ultravox, Visage o Information Society (Paul Robb és el productor). En fi, que van tenir una entrada força fulgurant, però després no van ser capaços de mantenir-se, encara que, més endavant, van ser prou intel·ligents com per reciclar-se en un estil més “dark”, industrial o inclús gòtic. Escoltats ara, a mi personalment la veritat és que em deixen una mica fred: sens dubte hi ha coses interessants, però els falta “punch”, tot plegat sembla un pèl apagat. Ara bé, com a testimoni d’un moment important de la història del synthpop, on aquesta música anava explorant nous camins i s’allunyava dels esquemes inicials, sens dubte val la pena recuperar-lo, i això és el que ens agrada de fer a El Retrovisor.

Escoltarem aquests 4 temes:

“Broken heart”
“If I ever”
“Russian Radio”
“All roads lead to you”

A MATERIAL SENSIBLE (un disc que cal descobrir o redescobrir dels últims 8-10 anys):

L’àlbum Antidote, el sisè treball –i últim fins ara- de la formació finlandesa NEUROACTIVE, publicat l’any 2009 (a la imatge, la portada).
Penso que una de les coses més interessants del techno-pop és el seu caràcter universal. A diferència d’altres músiques (rock, pop) on habitualment només en coneixem els treballs procedents de països anglosaxons o del propi país, del techno-pop ens arriben propostes de pertot arreu, encara que principalment d’Europa i Estats Units. La setmana presentada teníem com a protagonistes aquí als holandesos Angels & Agony, i en aquesta ocasió a uns finlandesos. Però és que abans (en aquesta secció i en les altres) hem escoltat grups d’Alemanya, Suècia, Noruega, Àustria, Suïssa, Bèlgica... I en el cas dels NEUROACTIVE no són nous: tenen 20 anys de carrera! I què ens ofereixen ara? Doncs un synthpop senzill i efectiu, molt en la línia del segell pel que treballen, A Different Drum. Cançons que passen d’allò més bé, que potser no podem qualificar de memorables, però que proporcionen magnífiques sensacions. De l’1 al 10? Doncs potser un 7. Recomanat en qualsevol cas.

N’escoltarem 4 temes:

“No place like home”
“Blindness is never enough”
“Broken”
“When the world tries to bring you down”

I arribem a FET I DESFET (mix i remix, només a través del podcast):

Dues remescles de temes de l’àlbum Naïve Art, de RED FLAG, que hem presentat a El Retrovisor. Aquestes:

“If I ever (Remixed by Provision)”
“Russian Radio (Remixed by Scribe Machine)”

Atenció a la primera, a càrrec del grup texà Provision: esplèndida, meravellosament electrònica. Confessió personal: m’agrada més aquesta versió que l’original.

I per escoltar els programes anteriors al núm.65, entreu a l'apartat ARXIU DE PROGRAMES de la columna de la dreta d’aquest blog clicant damunt la temporada que correspongui en funció del que hàgiu escollit.

I recordeu també que a la pàgina de Technopolis de la web de Ràdio 90, hi trobareu una proposta complementària, anomenada  TECHNOPOLIS 2.0, que us ofereix diferents programes que només es poden escoltar a través del podcast. Els que encara es troben disponibles són els següents:

* Especial Claudia Brücken.
* Material Sensible Extra: Fantazja + Capsize

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada