dissabte, 24 de setembre del 2011

TECHNOPOLIS NÚM.65

AQUEST DIUMENGE, 25 DE SETEMBRE, A LES 8 DEL VESPRE, S'EMET PER RÀDIO 90 EL PROGRAMA NÚM.65 DE TECHNOPOLIS.

I A PARTIR DEL DILLUNS, DIA 26, DESCARREGUEU-LO A TRAVÉS DE LA PÀGINA DEL PROGRAMA CLICANT AQUÍ.

Què us oferim aquesta setmana?

Doncs retornem, després del parèntesi estival, a l’esquema habitual amb les nostres 4 seccions, però amb una important novetat: a partir d’ara, la secció Fet i Desfet (remescles) només es podrà escoltar pel sistema de podcast. Ho expliquem més avall. Ara entrem en el detall del contingut d’aquest programa:

A l’ACTUALITAT (novetats discogràfiques):

Començarem a presentar alguns dels nous treballs que han aparegut aquest estiu que acaba de finalitzar.

En primer lloc, Wintermute, el nou àlbum de NECRO FACILITY.

El duet suec m’ha sorprès molt agradablement. N’havia sentit parlar de forma elogiosa, però hi tenia certes reticències, no sé ben bé per què. El cas és que eren totalment infundades. Un magnífic treball: potència, melodia, estil...

Escoltarem 3 temes:

“Do you feel the same”
“You want it”
“All that you take”

Després escoltarem només un tema, com un aperitiu, del nou àlbum, segon en solitari, de FELIX MARC (Diorama, Frozen Plasma), titulat Parallel Worlds. El comentem la setmana vinent.

Concretament, escoltarem el single: “The muse”

A EL RETROVISOR (la nostra mirada a la dècada dels 80):

A secret wish, el debut, l’any 1985, de la formació alemanya PROPAGANDA (a la imatge, la portada).
Recomanable al cent per cent recuperar aquesta joia d’una gent que, encara que se’ls encabeix en el synthpop, transcendeixen els gèneres. Aquestes cançons són atemporals, i conserven tot l’encant del primer dia. PROPAGANDA sonaven frescos i innovador llavors, i ara segueixen sorprenent. Clàssics amb majúscules

Escoltarem aquests 3 temes:

“Dr. Mabuse”
“Duel”
“P.Machinery”

A MATERIAL SENSIBLE (un disc que cal descobrir o redescobrir dels últims 8-10 anys):

L’àlbum Compass, sisè (i últim fins ara) treball dels nord-americans ASSEMBLAGE 23, publicat l’any 2009.

Tinc una debilitat especial per Tom Shear, ànima i, en realitat, únic component estable de la formació de Seattle. Em sembla un tipus honest, que no enganya, transparent en els seus plantejaments artístics i sense pretensions, però que mai no defrauda. La seva veu, melancòlica i evocadora, és un dels seus millors actius. Té una carrera magnífica, i aquest àlbum enamora. No puc dir-ne res més.

Escoltarem aquests 4 temes:

“Smoke”
“How can you sleep?”
“Spark”
“Angels & Demons” (aquest només pel podcast)

I arribem a FET I DESFET (mix i remix)

Com dèiem al principi, a partir d’ara aquesta secció només es podrà escoltar a través del podcast, immediatament després d’acabar el programa convencional, és a dir, a partir del minut 60. Per què? Doncs bàsicament perquè no hi havia temps suficient per encabir les 4 seccions en una hora, i les remescles, per la seva naturalesa (sovint repetirem cançons ja escoltades en les anteriors seccions), es presten més fàcilment a desplaçar-les fora del temps regular de l’emissió per FM. Els convidats d’aquesta secció seran gairebé sempre algun dels protagonistes de les seccions anteriors. Avui, PROPAGANDA.

Escoltarem aquestes remescles (només dues perquè son de llarga duració):

“P. Machinery (Beta Mix)”
“Dr. Mabuse (Extended Version)”

I per escoltar els programes anteriors, entreu a l'apartat ARXIU DE PROGRAMES de la columna de la dreta d’aquest blog clicant damunt la temporada que correspongui en funció del que hàgiu escollit.  

I encara tenim un altra novetat en aquesta temporada de tardor: mireu l’entrada següent del blog. Sí, sí, a sota d’aquestes línies...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada