divendres, 9 de setembre del 2011

TECHNOPOLIS NÚM.63: VNV NATION

AQUEST DIUMENGE, 11 DE SETEMBRE, A LES 8 DEL VESPRE, S'EMET PER RÀDIO 90 EL PROGRAMA NÚM.63 DE TECHNOPOLIS.

I A PARTIR DEL DILLUNS, DIA 12, DESCARREGUEU-LO A TRAVÉS DE LA PÀGINA DEL PROGRAMA CLICANT AQUÍ.

Què us oferim aquesta setmana?

Doncs deixem enrere els DJs, que han ocupat els tres darrers programes, i continuem amb més monogràfics, que de fet són els protagonistes durant tot l’estiu. Avui els convidats són VNV NATION (a la imatge, la portada del seu quart àlbum, Futureperfect, del 2002).
En el cas dels VNV NATION, tot és aparentment una mica estrany: una formació mig irlandesa mig britànica, establerta des de fa un temps a Alemanya, amb un nom realment curiós i una proposta musical força sorprenent: tan aviat es decanten per l’EBM més contundent, com pel futurepop més treballat i encisador, sense renunciar molt sovint a elements del pop i del rock. Escapen a les etiquetes, la qual cosa és un punt a favor, però a canvi potser no resulten assimilables a la primera escolta. La veritat és que a mi em va costar una mica d'entrar en el seva proposta, encara que finalment m’ha acabat atrapant del tot. La veu de Ronan Harris, que en un primer moment em va resultar estranya, i fins i tot un pèl desagradable, ara la considero un dels grans actius de la banda. En l’apartat compositiu, crec que Harris és un dels músics més destacats del techno-pop actual, que reuneix habilitat creativa i carisma personal. En fi, que els 4 darrers àlbums seus (el nou és a punt de publicar-se), que són els que repassem en aquest programa, constitueixen una fascinant proposta que dóna un salt més en l’evolució d’un gènere que constantment es va reinventant.      

Aquesta és la relació dels temes que escoltarem:

“Genesis”
“Holding on”
“Chrome”
“Arena”
“Homeward”
“The farthest star”
“Illusion”
“In defiance”
“Sentinal”
“The great divide”

I per escoltar els programes anteriors al núm.54, entreu a l'apartat ARXIU DE PROGRAMES de la columna de la dreta d’aquest blog clicant damunt la temporada que correspongui en funció del que hàgiu escollit.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada