divendres, 16 de setembre del 2011

TECHNOPOLIS NÚM.64: APOPTYGMA BERZERK

AQUEST DIUMENGE, 18 DE SETEMBRE, A LES 8 DEL VESPRE, S'EMET PER RÀDIO 90 EL PROGRAMA NÚM.64 DE TECHNOPOLIS.

I A PARTIR DEL DILLUNS, DIA 19, DESCARREGUEU-LO A TRAVÉS DE LA PÀGINA DEL PROGRAMA CLICANT AQUÍ.

Què us oferim aquesta setmana?

Doncs el darrer dels monogràfics de l’estiu, dedicat en aquesta ocasió a la formació noruega APOPTYGMA BERZERK, coneguts amb les inicials APOP o APB (a la imatge, la portada del seu tercer àlbum, Welcome to Earth, de l'any 2000).
APOPTYGMA BERZERK podem dir que és una banda germana de la que va protagonitzar l’anterior programa, VNV Nation. Totes dues tenen al capdavant un líder carismàtic, un personatge que és l’ànima del grup i qui li dóna la seva personalitat i caràcter, en aquest cas Stephan Groth, cantant i compositor d'origen danès que no deixa indiferent ningú, admirat i odiat a parts iguales. Totes dues es poden atribuir (junt amb Covenant) la paternitat d’allò que anomenem “futurepop”. I totes dues comparteixen una inclinació creixent en els darrers anys per explorar nous territoris musicals, singularment el rock. No és estrany, doncs, que hagin col·laborat en diverses ocasions i que uns altres s’hagin remesclat temes: en aquest programa incloem una meravellosa versió del “Kathy’s song” feta per Ronan Harris i companyia.

El programa es basa essencialment en el recopilatori The Singles Collection, publicat el 2003 i reeditat quatre anys després, i que repassa tots els senzills dels tres primers àlbums, la majoria en versions o remescles diferents. En fi, una bona manera d’acomiadar l’estiu, amb uns clàssics de l’electrònica des de fa quasi vint anys, controvertits i a vegades polèmics, però que han deixat algunes peces inoblidables.   

Aquesta és la relació dels temes que escoltarem:

“Ashes to ashes (12” Version)”
“Bitch”
“Deep red”
“Non-stop violence (CNN Version)”
“Mourn (APB Remix”)
“Paranoia (Haunted Club Version)”
“Kathy’s song (Beborn Beton Remix)”
“Kathy’s song (Victoria Mix by VNV Nation)”
“Unicorn (Fairlight Children Remix)”

I per escoltar els programes anteriors al núm.54, entreu a l'apartat ARXIU DE PROGRAMES de la columna de la dreta d’aquest blog clicant damunt la temporada que correspongui en funció del que hàgiu escollit.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada