dissabte, 19 de març del 2011

TECHNOPOLIS NÚM.40

AQUEST DIUMENGE, 20 DE MARÇ, A LES 8 DEL VESPRE, S'EMET PER RÀDIO 90 EL PROGRAMA NÚM.40 DE TECHNOPOLIS.

I A PARTIR DEL DILLUNS, DIA 21, DESCARREGUEU-LO A TRAVÉS DE LA PÀGINA DEL PROGRAMA.

Què us oferim aquesta setmana? Doncs això:

A l’ACTUALITAT (novetats discogràfiques):

Continuem presentant temes de l’àlbum Modern ruin, el retorn dels COVENANT després de 5 anys de silenci. Poc més es pot afegir a allò que comentàvem en l’entrada del blog corresponent al programa anterior (núm.39). Tan sols un consell: per les característiques de la seva música, molt detallista i treballada en els sons i els efectes, és recomanable escoltar el programa en l’emissió simultània que en fem per Internet, o bé a través del podcast de la web de Ràdio 90, perquè ofereix una qualitat de so més neta i clara que l’emissió convencional per FM.    

En el programa escoltarem els següents temes:

“Judge of my domain”
“The beauty and the grace”
“Wir sind die nacht”

En aquesta ocasió no tindrem Retrovisor (no dóna temps) , i en el MATERIAL SENSIBLE (un disc que cal descobrir o redescobrir dels últims 8-10 anys):

L’àlbum Take cair paramour, d'ASHBURY HEIGHTS, publicat l’any 2010 (a la imatge, la portada).

Tenia moltes ganes de presentar aquest grup suec. Amb ells m’ha passat una cosa que ve a demostrar una vegada més que l’impacte que provoca un disc ve molt determinat pel moment i el lloc en que l’escoltes. Jo havia escoltat el seu EP del 2007, Morningstar in a black car, i m’havia agradat, però sense excessos. Quan ara he tingut accés a aquest seu segon àlbum i l’he gaudit al màxim, de retruc els temes d’aquell anterior treball m’han semblat infinitament millors.

ASHBURY HEIGHTS tenen una característica: fan un synthpop de qualitat contrastada, aparentment senzill però força treballat, i que desprèn jovialitat, ritme, alegria de viure. Temes rodons que posen de bon humor. Crec que són un cas força insòlit d’energia incontenible, de ganes de passar-s’ho bé, però sense perdre la qualitat. És d’aquells discos dels que ja no se’n fan, d’aquells que els podries escoltar tot el dia sense cansar-te. Jo he estat a punt de fer-ho. Ara mateix, friso per acabar aquest blog i tornar-hi...    

Escoltarem aquestes 4 cançons:

“Anti ordinary”
“Scars of a lighthouse”
“The ashes in her breath”
“Sensual nothing”

I a FET I DESFET (mix i remix):

Ens han agradat tant els ASHBURY HEIGHTS que també els dediquem la darrera secció del programa. Aprofitant que tenim l’edició especial d’aquest últim àlbum que inclou un segon CD amb remixos, n’escoltarem dos dels que s’hi troben aquí i, a més, dos inclosos en l’EP del 2007. Per ordre d’emissió seran els següents:

“Stormbringer”
“Die by numbers”
“Invisible man”
“Unbearable beauty”

Especialment recomanable el primer, una remescla en clau futurepop d’alt nivell.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada