divendres, 11 de març del 2011

TECHNOPOLIS NÚM.39

AQUEST DIUMENGE, 13 DE MARÇ, A LES 8 DEL VESPRE, S'EMET PER RÀDIO 90 EL PROGRAMA NÚM.39 DE TECHNOPOLIS.

I A PARTIR DEL DILLUNS, DIA 14, DESCARREGUEU-LO A TRAVÉS DE LA PÀGINA DEL PROGRAMA.

Què us oferim aquesta setmana? Doncs això:

A l’ACTUALITAT (novetats discogràfiques):

Modern ruin, dels COVENANT (a la imatge, la portada).
Per fi podem presentar una novetat al TECHNOPOLIS! I no és una novetat qualsevol, es tracta del nou treball d’aquesta formació sueca, que torna després de 5 anys de silenci.
Per mi, COVENANT són l’electrònica en estat pur: sons, sensacions, petits detalls instrumentals que et transporten a llocs freds, inhòspits, però amb una màgia arravatadora. Considero que la veu és sempre un element essencial en qualsevol grup de qualsevol estil musical, però s’ha de reconèixer que en el pop electrònic i el techno-pop en tenim un grapat de magistrals. Una d’elles és la d’Eskil Simonsson, la seva fredor glacial li va com anell al dit a la música de la banda. Recordeu aquella meravellosa cançó de Family “Viaje a los sueños polares”? Doncs Covenant, per mi, són això: imaginació, misteri, evocacions de somnis llunyans...

En el programa escoltarem els següents temes:

“Lightbringer”
“Get on”
“Worlds collide”

A EL RETROVISOR (la nostra particular mirada a la dècada dels 80):

L’àlbum Oakey & Moroder, de PHILIP OAKEY I GIORGIO MORODER, publicat el 1985.
Es tracta d’una col·laboració especial entre aquests dos genis de la música, el líder de The Human League (protagonista de l’anterior Retrovisor) i el músic i productor Giorgio Moroder. En el programa n’expliquem els detalls. Només un consell: si us trobeu amb l’estat d’ànim baix, aquest és el disc ideal per sortir del marasme, fa que qualsevol dia gris agafi força i color: ritmes embriagadors, melodies captivadores, la veu d’Oakey... No inventen res de nou, però et posen de bon humor i et deixen una mica amb la cara de babau embadalit, una sensació semblant a la que em solen provocar a mi, en el camp del pop, les cançons del meu admirat David Gedge, ja sigui amb els imprescindibles The Wedding Present, com, encara més, al capdavant dels no menys recomanables Cinerama.

Escoltarem aquestes 4 cançons:

“Why must the show go on”
“Together in electric dreams”
“Good-bye bad times”
“Be my lover now”

I a FET I DESFET (mix i remix):
 
Tornarem a THE HUMAN LEAGUE, per completar el Retrovisor de l’anterior programa, escoltant les següents remescles dels seus temes:

“The sound of the crowd”
“Life on your own”
“Together in electric dreams” (d’Oakey i Moroder)

Totes tres són recomanables en la meva modesta opinió, però l’instrumental “extended” de “Together in electric dreams” és una delícia de principi a fi, no crec que hi hagi una millor manera d’acabar el programa... i d’encarar, unes hores després, el sempre temible dilluns...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada