dissabte, 7 de maig del 2011

TECHNOPOLIS NÚM.47

AQUEST DIUMENGE, 8 DE MAIG, A LES 8 DEL VESPRE, S'EMET PER RÀDIO 90 EL PROGRAMA NÚM.47 DE TECHNOPOLIS.

I A PARTIR DEL DILLUNS, DIA 9, DESCARREGUEU-LO A TRAVÉS DE LA PÀGINA DEL PROGRAMA CLICANT AQUÍ.

Què us oferim aquesta setmana? Doncs això:

A l’ACTUALITAT (novetats discogràfiques):

El nou àlbum d’AND ONE, titulat Tanzomat, i publicat fa ben poc (a la imatge, la portada).
És un plaer presentar aquesta novetat discogràfica al TECHNOPOLIS. Li anava al darrera des que es va anunciar la seva aparició i, per fi, ja la tenim aquí.

AND ONE senzillament m’encanten, són un dels meus grups preferits del techno-pop actual. Els vaig descobrir a través del seu anterior àlbum, Bodypop, del 2006, quan, després d’un cert allunyament, tornava a apropar-me a aquest tipus de música. Vaig quedar fascinat. Va ser, efectivament, tot un descobriment, un gran descobriment. Aquelles melodies increïbles, arravatadores, la manera com manejaven magistralment tots els recursos del gènere, la força que desprenien... però, per damunt de tot, el que em va atrapar llavors, i ara també, és el seu magnetisme, el seu carisma irresistible. Crec que avui dia es produeix música de gran qualitat però, en gairebé tots els nivells, es troba a faltar sovint aquell segell propi, aquella personalitat única i intransferible que desprenien els gran clàssics, ja sigui del rock, del pop, del reggae, o del techno. I de carisma i personalitat, Steve Naghavi, el líder d’AND ONE, en va sobrat. Respira i transpira força, energia i caràcter pels quatre costats, contagia sentiments i emocions amb una facilitat descomunal. És un líder, el rei del techno-pop actual. Si a tot això hi afegim la qualitat de les cançons, el resultat només pot ser un 10.  

En aquesta ocasió n’escoltarem 3 cançons (no patiu, la setmana que ve n’hi haurà més!):

“Save the hate”
“Shining star”
“Electrocution”

A EL RETROVISOR (la nostra mirada a la dècada dels 80):

Stay on these roads, el tercer àlbum dels noruecs a-ha, publicat l’any 1988.

Steve Naghavi estaria content amb el programa que us proposem avui: a part de presentar el seu nou disc, els altres dos convidats són gent a qui ell admira, i als quals fins i tot ha versionat: a-ha i Depeche Mode.

a-ha. Altra cop el carisma. El trio noruec en tenia (hem de parlar en passat, perquè malauradament ja s’han separat), almenys al principi de la seva carrera. Poden agradar més o menys (a mi m’encanten algunes cançons, però d’altres les ignoro olímpicament), però ningú no els pot negar la personalitat: només sentir les primeres notes i ja saps que aquell tema és seu. És el cas de “Stay on these roads”, el que dóna nom a aquest àlbum que presentem avui: quina peça tan ben aconseguida! I com canta el gran Morten Harket! Aquí no s’hi troben grans composicions seves com el mític “Take on me” o el superb “The sun always shines on TV”, però es tracta del treball que globalment sona més synthpop de la seva producció. I per això l’hem escollit.

Cal tornar periòdicament a gent com els a-ha, perquè sense ells no s'entendrien moltes de les coses que ens ofereix actualment la música d’arrel electrònica.

Escoltarem aquestes 4 cançons:

“Stay on these roads”
“Touchy!”
“The living daylights”
“You are the one”

I a FET I DESFET (mix i remix):

Uns clàssics amb majúscules: DEPECHE MODE. I durant dues setmanes.

Poques vegades he gaudit tant la música com amb aquest grup britànic. Violator és probablement un dels discos que més he escoltat en la meva vida (i n’he escoltat una colla!). Són únics, creen un estil propi i t’atrapen una i altra vegada. Al TECHNOPOLIS no els posem massa sovint, perquè preferim donar preferència a propostes menys conegudes, però mai ens en podrem oblidar: són els reis coronats del techno-pop de sempre, els fundadors d’una meravellosa saga que ha canviat els paràmetres musicals del nostre temps.

Hi ha nombrosíssimes remescles de temes seus. Hem escollit en aquesta ocasió les incloses a l’àlbum Remixes 81-04, publicat l’any 2004. Escoltarem:

“Never let me down again (Split Mix)”
“Just can’t get enough (Schizo Mix)”
“Enjoy the silence (Reinterpreted)”

Totes magnífiques. Especial atenció a l’interludi de “Just can’t get enough”, una passada...

I per escoltar els programes anteriors al núm.41, entreu a l'apartat ARXIU DE PROGRAMES de la columna de la dreta d’aquest blog clicant damunt la temporada que correspongui en funció del que hàgiu escollit.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada