divendres, 23 de juny del 2023

TRENTA ANYS DEL DEBUT D’AUTECHRE

Aquest 2023 fa 30 anys del debut discogràfic del duet britànic Autechre, convertit en una referència imprescindible de la música electrònica contemporània d'arreu del món.

Des de Manchester, Rob Brown i Sean Booth van crear una obra mestra amb aquell Incunabula, publicat el mes de novembre de 1993, un disc que a mi personalment em va seduir des del primer moment. Simplificant molt, podríem dir que era com una actualització, una posada al dia dels sons de Tangerine Dream i bandes semblants de la kosmische musik.

Després va venir un segon treball igual d’esplèndid (Amber, 1994), i a partir d’aquí la seva carrera llisca cap uns sons més abstractes, més difícils d’assimilar, i des del meu punt de vista sense aquella màgia inicial.

Avançant-nos uns mesos a l’aniversari, us ofereixo una peça d’aquell primer àlbum, Windwind, més d’11 minuts de música en un viatge introspectiu i somiador absolutament fascinant.  

I a l’apartat de Vídeo, i sense apartar-nos gaire d’aquesta línia, us ofereixo la música del finlandès Kebu a través d’un concert del 2021 que ara podeu veure en format vídeo.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada