divendres, 8 de maig del 2020

HOMENATGE A FLORIAN SCHNEIDER

Aquesta setmana hem conegut la mort, als 73 anys, de Florian Schneider, un dels co-fundadors dels nostres admirats Kraftwerk.

Personalment, lamento molt la seva pèrdua, mai no podré agrair prou a la formació alemanya els grans moments musicals que ha aportat a la meva vida. Un referent indiscutible, uns pioners que van eixamplar el panorama de la música popular, amb qualitat, estil i imatge inconfusibles.

Al Technopolis sempre els hem tingut com un dels nostres referents principals, i els hem dedicat una colla de programes. Més endavant en recuperarem algun; de moment, com a petit homenatge a l’estimat Florian, us oferim un vídeo d’una de les poques coses que va fer després d’abandonar Kraftwerk l’any 2008. És un tema de contingut ecologista titulat Stop plastic pollution, i que va publicar l’any 2015. És un vídeo amb imatge fixa, però que musicalment manté allò que sempre va caracteritzar al personatge traspassat: innovació, però sense perdre el sentit (en aquest cas lleugerament) melòdic, i aquest fons misteriós tan seductor.

Podeu veure’l a l’apartat de Vídeo.

Descansi en pau.   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada