divendres, 26 de juliol del 2024

L’ITALO-DISCO DE FA 40 ANYS (II): MIKO MISSION

Encara que oficialment estem de vacances, aquest blog no deixarà d’acompanyar-vos durant el temps de l’anomenada canícula estival. I ho farem presentant aquí cada setmana un vídeo que ens recordarà un èxit de l’Italo-disco de l’any 1984, és a dir, de fa 40 anys.

El segon (comptem com a primer el “Dream” de P. Lion, penjat el passat mes de juny) va a càrrec de Miko Mission i es titula How old are you, que us oferim en la versió “extended” a l’apartat de Vídeo.

divendres, 19 de juliol del 2024

DE CONCERT AMB FROZEN PLASMA I ROTERSAND

Acabem la temporada anant de concert amb dues de les formacions més destacades del futurepop dels últims vint anys, Frozen Plasma i Rotersand, que han unit les seves forces damunt l’escenari per oferir-nos una doble ració de bona música.

Ho comentàvem en l’entrada d’aquest blog del passat 12 d’abril arran de la publicació del tema “Mayhem”, signat també conjuntament per les dues bandes amb el nom d’Electromaniax, i ara fem un pas més i ens endinsem en una de les seves actuacions, concretament la que va tenir lloc el 30 de setembre del 2023: vegeu-la a l’apartat de Vídeo.

Tanquem la temporada, però no el contacte amb vosaltres, que es mantindrà cada setmana encara que en un format més reduït, més estival, per dir-ho així. I tornarem per encetar el nou curs el divendres 6 de setembre, i amb una novetat important.

Bon estiu i bones vacances! (si en feu, és clar).

dijous, 11 de juliol del 2024

AMPHI FESTIVAL 2024

Cada any, quan s’acosten aquestes dates, ens agrada fer un cop d’ull a un dels festivals més importants de l’estiu pel que fa als estils de música que compartim amb vosaltres en aquest blog: l’Amphi Festival, que se celebra a la ciutat alemanya de Colònia.

L’edició d’enguany, que és ja la divuitena i que tindrà lloc l’últim cap de setmana de juliol, té entre els seus caps de cartell dues formacions imponents: And One i Solar Fake, reclams més que suficients per acudir-hi. Però la resta no desentona: Blutengel, Project Pitchfork, Blackbook, T.O.Y., i així fins a gairebé quaranta bandes i artistes. 

Podeu veure el cartell complet AQUÍ.

I per anar-se ambientant, us oferim a l’apartat de Vídeo l’únic tema (magnífic, per cert) que han tret And One els últims... deu anys! Es titula We want more, i va sortir en format digital l’any 2022 per celebrar el 33è aniversari de la fundació de la banda (1989). En el vídeo, ells diuen que ens troben a faltar... doncs nosaltres a ells encara molt més!

dijous, 4 de juliol del 2024

LA NOVETAT DE DISTRICT 13

District 13 és una formació alemanya liderada per Alex Erbacher que es caracteritza per tenir un so i un estil molt propis i peculiars, que si bé beuen del synthpop com a referent bàsic, basculen en altres direccions i converteixen la seva música en una proposta difícil d’encasellar.

Ara, District 13 acaben de presentar el seu nou àlbum, titulat Pandora’s hope, amb un total de 13 temes com aquest Turn back time, que ja havia sortit com a single i que us oferim a l’apartat de Vídeo.

Potser, com indica un dels comentaris del propi vídeo, a qui més recorda el so District 13 en aquest tema (i també la manera de cantar d’Erbacher) és als meravellosos i inoblidables Wolfsheim. Jutgeu vosaltres mateixos.