divendres, 28 de juny del 2024

L’ACTUALITAT DELS PET SHOP BOYS

El proper dia 10 de juliol, Neil Tennant, cantant i líder dels Pet Shop Boys, compleix 70 anys d’edat.

I cal dir que ho fa en plena forma, amb un nou àlbum del duet publicat fa ben poc, titulat Nonetheless, i embarcat en una gira de concerts anomenada Dreamworld, que recalarà a Barcelona, a través del Festival Cruïlla, el dissabte 13 de juliol, tot just tres dies després del seu aniversari.

Per celebrar l’eterna vigència de la veterana formació britànica, us proposo de veure i escoltar a l’apartat de Vídeo el seu últim senzill, titulat A new bohemia, una peça tranquil·la, nostàlgica i evocadora i amb una forta presència d’elements orquestrals.

Enhorabona al duet, i per molts anys Neil! 

divendres, 21 de juny del 2024

L’ITALO-DISCO DE 1984: P. LION

La setmana passada recordàvem aquí a dos mites de l’Italo-disco de la dècada dels 80, Brian Ice i Grant Miller.

Durant una colla d’anys, aquesta música va regnar a les discoteques i a les emissores de ràdio d’Europa i de mig món. Però, què s’escoltava en concret fa 40 anys, el 1984?

Doncs, entre moltes altres propostes, la d'un senyor que es feia dir P. Lion, encara que el seu nom real era Pietro Paolo Pelandi.

Nascut a la Llombardia italiana l’any 1959, P. Lion en realitat només va publicar un àlbum a la dècada dels 80, si bé va deixar una colla de singles de molt bona factura, entre ells aquest Dream que us oferim a l’apartat de Vídeo.

Les imatges acusen el pas dels anys; no així la cançó, que es manté fresca i radiant com el primer dia.

Llarga vida a l’Italo-disco d’ahir, d’avui i de sempre!

divendres, 14 de juny del 2024

EL RETROVISOR: DUES LLEGENDES DE L’ITALO-DISCO DELS 80

Aquest Retrovisor és l’agrupació de dos programes anteriors que tenien com a protagonistes a dues llegendes de l’època gloriosa de l’Italo-disco de la dècada dels 80: Brian Ice i Grant Miller. El primer nascut a Itàlia, el segon als Estats Units, però units pel seu amor a aquest estil de música que va captivar a milions de seguidors fa ja 40 anys i que segueix enamorant a les noves generacions.

Girem, doncs, la vista enrere i gaudim d’una sessió doble d’aquests ritmes que omplen d’alegria i de bon rotllo qualsevol moment del dia o de la nit.
 

divendres, 7 de juny del 2024

LA NOVETAT DE THE SAINT PAUL

The Saint Paul és un duet alemany format per Marc Schleser i Paul Kuhs que es mou entre el synthpop i el futurepop, amb elements de l’EBM, i que personalment crec que mereixerien més reconeixement perquè, sense oferir res especialment nou, combinen molt bé tots els ingredients que manegen per donar forma a una proposta brillant i suggeridora.

Ara, The Saint Paul publiquen el seu cinquè àlbum, titulat Interference, amb un total d’onze temes, alguns tan magnífics com aquest D.N.A. que us oferim a l’apartat de Vídeo.

Si no els coneixeu, no espereu més i doneu-los una oportunitat, segur que no ho lamentareu.